סוגי חולדות
חולדה מצויה : החולדה המצויה נחשבת למטרד הגדול ביותר של בני האדם. מוצאה, כנראה, במזרח הרחוק או במזרח הקרוב, אך בעזרת בני האדם היא הגיע גם למקומות אחרים והרחיבה את אזורי מחייתה, וכיום תפוצתה של החולדה המצויה היא כמעט בכל העולם. בישראל היא נפוצה בכל אזורי הארץ - בטבע, בערים ובמשקים חקלאיים. היא קופצת ומטפסת מצוין, ומעדיפה לבנות את קנה במקומות גבוהים: קומות עליונות של בתים רבי-קומות, עליות גג וכדומה.
אורך גופה גדול יחסית הוא כשבעה עשר נקודה שבעה סנטימטרים ואורך זנבה כמעט כאורך הגוף. אין הבדלים משמעותיים בין זכרים לנקבות.החולדה המצויה היא אוכלת כול היא ניזונה מכל דבר אכיל הנמצא הקרבת מקום מגוריה, אך היא מעדיפה אוכל צמחוני ובעיקר פירות. כושר הרבייה של החולדה הוא גבוה מאוד : הנקבה ממליטה כשלושה עד שישה פעמים בשנה. בכל המלטה נולדים כחמישה עד עשרה גורים. הם מגיעים לבגרות מינית בגיל שלושה חודשים, ומתחילים להתרבות אף הם החל מגיל זה. החולדה המצויה גורמת לחקלאות נזקים קשים : במטעים, וכשהיא חודרת ללולים, לרפתות ולמחסנים. יש בה גם סכנה לאדם: היא מעבירה את מחלת הדבר ומחלות אחרות. מגפות רבות .
חולדה נורווגית : או אפשר לקרוא לה גם חולדת החוף . חולדת החוף היא גדולה ביותר מהמכרסמים הביתיים. משקלה כמאתיים גרם ויכולה גם עד חמש מאותגרם, אורכה תשעה עשר עד עשרים וחמישה סנטימטרים , אורך זנבה של חולדת החוף הוא שישה עשר עד עשרים סנטימטרים והוא בערך מחצית מגופה של החלדה הנורווגית, פרוותה של חולדת החוף בעלת כמה צבעים : גבה : חום אפור, בטנה בהיר יותר ואפרפר , זנבה בעל שני גוונים , התחתון בהיר יותר מהעליון.החולדה הנורווגית מתגוררת במחילות בקרקע סמוך למבנים , תחת נחלים ודפנות של תעלות .
פעילה בעיקר בשעות הלילה. אוכלת כל דבר אכיל הנמצא בסביבת מגוריה.
אנו מבצעים הדברת עכברים הדברת חולדות עכברים