החלטתם שאתם רוצים לעשות את זה אחרת, חתונה שונה: לא אולם אירועים, לא גן , לא מסעדה - מקום אחר. אתם רוצים שהחתונה תשקף אתכם, את הייחוד שלכם, את הדמיון וחוסר השגרתיות והמחיר שאתם משלמים הוא בכך שבמקום ייחודי צריך לדאוג לכל הפרטים, מאלף עד תו.
כדי לא להעמיס עליכם פרטים שוליים כמו עלויות, נסתפק בזה שיש לדאוג לאישורים מהמשטרה, מכבי אש והרשות המקומית או רשות הטבע והגנים, אם מדובר על אתר לאומי. יש לדאוג לגנרטור וגנרטור רזרבי, לתאורה, שירותים (תא אחד לכל ארבעים נשים ותא אחד לכל שבעים גברים). לא לשכוח במה לריקודים, אבטחה, שילוט לשביל הגישה, תאורה בהתאם וחניה מוסדרת.
לבחור מקום ביער ירושלים, למשל. לדאוג לקבל אישור מרשות הגנים הלאומיים. ואם כבר בטבע, עצבו את כל החתונה בסגנון טבעי: בקשו מהאורחים לבוא בבגדים נוחים, נעלים שטוחות ואולי בגד חם להמשך הלילה, כשנעשה קריר. דאגו לפינות ישיבה על ספסלים ועם שולחנות פיקניק, מפות משובצות באדום-לבן, הרבה יין טוב. תדאגו למדורה מלבבת ואל תשכחו לסיים את החתונה עם שירה בציבור וקפה על גחלים.
אם יש לכם דודים שעדיין לא כרתו את הפרדס, ארגנו חתונה בסגנון 'בפרדס ליד השוקת'. תקופת קטיף התפוזים תהיה עונה טובה לעשיית אירוע בפרדס. דאגו להעמיד פה ושם מריצות עם תפוזים, דליים מלאים וגם כמה מסחטות מיץ לשימוש האורחים הרוצים ליהנות מכל טוב הארץ. סדרו תאורה דקורטיבית כדי להאיר את העצים בצבעים רומנטיים, פזרו נרות בפנסי נייר ונסו לדאוג גם לתפריט ארץ ישראלי של פעם. למשל, סלט קצוץ דק עם שמן זית, פלאפל שחזר לאופנה, חומוס גס, טחינה טובה, בשרים על האש, ערמות של פרות ומתוקים.
יש פארקים לאומיים שנערכו בהם כבר הרבה חתונות, כמו בנאות קדומים, ליד יער בן שמן. שם עורכים את החופה במקום מיוחד, על שפת בריכה בה נאספים מי גשמים. בשטח נמצאים שפע עצים, צמחיה מתקופת התנ"ך וגם מתקנים שונים מאותה תקופה. לאחר עריכת החופה עוברים כולם למקום עריכת הארוע עצמו.
מערת בית גוברין היא מקום מעניין במיוחד, לכל אלה שלא נרתעים מנסיעה למרחקים ארוכים. המקום רומנטי מאד: הצוקים שמסביב, הרחבה שביניהם, השמים, הירח והכוכבים המציצים מבין ההרים - יפה, מעניין ומיוחד. אם מאירים את המקום בלפידים, אפשר להרגיש ממש כמו בתקופת האדם הקדמון.
אם אתם אוהבים דווקא את חוף הים, גם שם אפשר לערוך חתונה. בחרו רק בחוף שניתן להשיג עבורו רשיונות מהרשויות, כדי לא להיות מופתעים אם מפסיקים לכם את החתונה באמצע כי לא קיבלתם אישורים מתאימים. כדי להקל על בעלי המקצוע, כדאי לבחור במקום שיש אליו גישה נוחה גם לרכב כבד. אל תשכחו שיש צורך להביא לשם ציוד רב, החל מגנרטור וכלה בשירותים ניידים.
ולא נקפח כמובן את צפון הארץ. כמעט כל הר או גבעה בגליל העליון יכולים להתאים לחתונה מרשימה בנוף מדהים. לכנס את האורחים למטה, למרגלות הגבעה, ולהעלות אותם למעלה בעזרת ג'יפים. לערוך חופה על רקע השקיעה ולשקוע אחר כך בבילויים, אוכל ושתייה. דאגו רק שנהגי הג'יפים לא ישתו, כדי שיחזירו אתכם בשלום למטה.
אם אתם בקטע של שאנטי, אפשר להקים אוהל ענק, לסדר כריות ישיבה, לדאוג למוזיקה הודית ברקע ולכיבוד הודי. עליכם רק למצוא את השטח המתאים ולבדוק קודם אם ההורים במקרה הם לא אנטי שאנטי.
לזוגות שאוהבים חורף וקור, וכמובן גם רומנטיקה כדאי ללכת על חתונה לבנה. תעלו לחרמון, תבקשו מכל האורחים ללבוש בגדים לבנים וחמים ותערכו חתונה על רקע השלג. רצוי לעשות זאת ביום שישי בצוהריים, כדי ליהנות מכל היופי שמסביב. הכיבוד חייב להיות חורפי: מרק חם, תפודים לוהטים, פיתות חמות מהטבון ובשרים מהאש, פונץ' חם, ערמונים מתפצחים - ממש כיף!
ומה לגבי אלה שרוצים חתונה מיוחדת אחרת? אתם יכולים לבחור באחד מגני העתיקות המוכר לכם / חביב עליכם / קרוב אליכם. חובה, במקרה זה, להזמין את האורחים מוקדם מהרגיל כדי שיוכלו ליהנות מכל מה שהגן המסודר מציע להם. נסו לשלב את כל תוכן הערב בנוף המוכן. אפשר לשלב את החתונה עם ביקור מודרך באתר העתיקות או במוזיאון הצמוד.
רעיון אחר הוא לשלב חתונה עם טיול. הזמינו את כולם לנקודת איסוף מוסכמת, שם ימתינו להם האוטובוסים. בכל אוטובוס יהיה מדריך טיולים, שיספר סיפורים ויתעכב באתרים המעניינים שבדרך לחתונה. הרי טוענים שלא המטרה היא החשובה, אלא הדרך להשגתה.
אפשר לארגן באוטובוסים גם שירה בציבור וכך תבטיחו שהאורחים יגיעו במצב רוח מרומם, מוכנים להמשך הבילוי.
אם בא לכם להמשיך את החתונה עם שחיה לילית, ערכו את החתונה ליד בריכה. דאגו רק לידע את האורחים שיש להצטייד בבגד ים. ארגנו את החלק שראשון של החתונה כרגיל. לגבי החלק של הבריכה, תדאגו למציל - חובה! תדאגו לשתיה וחטיפים ותוכלו להמשיך לחגוג כל הלילה, בתנאי שתהיה גם מוסיקה טובה.
מקומות אחרים שימשו אף הם בעבר לעריכת חתונות. כך, למשל, הסופר-לנד ערך כבר מספר חתונות. אפשר להוסיף תפאורה, תאורה ולתת כרטיס כניסה חופשי למתקנים לכל אורח. השאלה היחידה היא אם האורחים לא יתפתו יותר לעלות על המתקנים מאשר לרקוד עם החתן והכלה?
אופציה נוספת היא גן החיות התנ"כי בירושלים. יש לקחת בחשבון שזה ניתן לביצוע רק בקיץ, כי המקום פתוח (ללא קירוי). פרט לכך, בחודשי החופש הגדול גן החיות פתוח עד 20.00, לכן אי אפשר להתחתן שם בחודשים אלה. החודשים היחידים האפשריים הם רק יוני וספטמבר. יש לקחת בחשבון שאין מאפשרים שם השמעת מוסיקה בקולי קולות: מסתבר שבצער בעלי חיים דאגו לחיות יותר ממה שדואג תקליטן ממוצע לבני האדם.
אתר התיירות מיני ישראל נערך אף הוא לחופות וקידושים. שם יפה להתחיל את החתונה עם סיור במשך אחר הצהריים, לערוך את החופה על רקע השקיעה ולהמשיך את השמחה על רקע תאורת הלילה של המקום, שהופכת אותו למיוחד ורומנטי.
כפי שראיתם, לא חסרים רעיונות ומקומות. כדאי רק להמשיך ולהשקיע מקוריות ומאמצים גם בחיי הנישואין שיבואו בהמשך - הרי הם אלה שיקבעו את החיים היפים.
מזל טוב!