פעמים רבות יש רצונות מנוגדים בין הזוגות המתחתנים. לעתים הניגודים הם בינם לבין עצמם, לעתים יש ניגודים בין רצונות הזוג לרצון ההורים של המתחתנים.
למשל, המתחתנים התאהבו בבית כנסת עתיק שממוקם ברמת הגולן. המשפחות, משני הצדדים, גרות בדימונה. הצעירים רוצים שכל האורחים יגיעו לבית הכנסת ברמת הגולן. אז מה אם הסבתא אלגרה בת 80 ומטיילת כעת רק בין הסלון למטבח? אם המתחתנים רוצים לממן הסעה באוטובוסים מדימונה לרמת הגולן, כדאי לדעתי לשאול את סבתא אלגרה. אולי תופתעו לגלות שגם לה נמאס קצת מהטיול למטבח והייתה רוצה לגוון מעט.
יש גם ניגודי דעות פחות קיצוניים. למשל, קורה שאמה של הכלה חולמת שהבת תתחתן רק באוויר הפתוח?הבעיה היא שהחתן סובל מאד מחום. אין לו שום רצון לסבול מהזעת יתר כשהוא מתחתן -העמידה מתחת לחופה לא תגרום לו להזיע מספיק?
השילוב המנצח למתחתנים כאלה: כדאי שקבלת הפנים תיערך בגן אירועים פתוח, והמשך הערב יערך במקום ממוזג.כך אם הכלה תקבל את האורחים בגן הפורח, מתחת לכוכבים ולירח. המתחתנים יגיעו מאוחר יותר, כך שהחתן לא יסבול מחום ולחות יותר מדי זמן.
הויכוח הוא האם להעדיף הגשה או שרות עצמי? אם הרוב מבוגרים או דתיים, יש להעדיף הגשה. אם הרוב הם צעירים דווקא, אפשר לבחור בשרות עצמי. עדיין יש נטייה מובהקת לשרות עצמי? לכו על זה! תדאגו רק לבקש מספר מלצרים שישרתו את המבוגרים במקום ישיבתם.
בויכוחים לגבי דרגת הכשרות: יש מתחתנים שמסתפקים בכשרות של הרבנות, אבל יש פלג משפחתי שזקוק להכשר גלאט. שוב, כדאי להתייחס למספרים. אם הפלג הדורש הכשר מיוחד הוא קטן יחסית, המתחתנים יבחרו במקום כשר ויזמינו מנות עם ההכשר הגלאט הנדרש. אבל אם רוב האורחים אוכלים רק גלאט, צריך לחפש מקום שמציע הכשר זה .
דוגמא אחרת: מה עושים כשיש חילוקי דעות לגבי מספר האורחים? קורה לעתים שהמתחתנים רוצים חתונה אינטימית, אבל ההורים מבקשים לערוך חתונה גדולה, כיון שיש להם משפחות גדולות או הרבה חברים. במקרה כזה, כדאי לערוך שתי רשימות של מוזמנים. רשימה ראשונית, של אורחים שחובה להזמין, שמקובלת גם על המתחתנים עצמם. ברשימה השנייה יהיו אורחים שרצוי להזמין. כדאי לשלוח קודם את ההזמנות מהקבוצה הראשונה ולבדוק האם כולם מתכוונים להגיע. במידה ומתברר שחלק ניכר מהאורחים לא יכולים להגיע, כדאי לשלוח גם את ההזמנות של החבורה השנייה. כך תמלאו את רצון כולם וגם תבטיחו השתתפות מלאה בחתונה.
מזל טוב למתחתנים!