הנפלא מכל קרה: הוא הציע! אתם מתחתנים! לאחר שההתרגשות פגה, צריך להתחיל לחשוב על מה עושים עכשיו?
לאחר שהחלטתם להתחתן, רצוי להודיע קודם לקרובים ביותר. הסדר הנכון הוא : ההורים-מכל צד; סבא וסבתא, אם יש; אחים ואחיות. רק אחר-כך אפשר לספר לחברים ולידידים. יהיה די לא נעים, למשל, אם החברה הטובה תצלצל לאמך לברך אותה על כך שאתם עורכים חתונה, לפני שאת טרחת לידע אותה על כך....
כמובן שאחר כך אפשר להרחיב את המעגל כרצונכם: חברים ממקום עבודה, ידידים טובים ועוד. כעת, צריך להתחיל לחשוב על המשימות שיש למתחתנים.
הצעד הראשון לקראת מארש החתונה הוא ההחלטה כמה אורחים ישתתפו במצעד.
המהלך המקובל הוא להושיב כל זוג הורים וגם את עצמכם, עם ניר ועט או עם מקלדת, ולרשום את כל האנשים שאתם מחבבים ושהייתם רוצים לראות בחתונה. מדויק יותר אמנם לומר שהם יראו אתכם כשאתם מתחתנים, כי אתם תהיו נרגשים מדי ורק תרצו לראות אחד את השני...
כשמדובר במשפחה, יש לציין ליד כל שם לכמה אנשים אתם מצפים. מטבע הדברים, חוץ מהאנשים שאתם באמת תרצו לראות, יסתננו גם כמה אורחים רחוקים מאד מההגדרה. למשל, הבוס הנודניק של אמא, הדוד האנטיפתי ששונא אנטהפאסטי, השכנה מלמעלה שמצב הרוח שלה תמיד למטה, ועוד. כל אלה מענישים אותנו כשמזמינים אותנו כשילדיהם מתחתנים.אבל בכל זאת אין ברירה: גם אנחנו חייבים הפעם להעניש את עצמנו במו ידינו ולהזמין אותם כשאנחנו מתחתנים. כל מה שנותר לעשות זה רק למנוע מהם להשבית לנו את השמחה....
לרשימות השמיות של הזוגות המתחתנים יש תכונה של גומי: מתארכות ומתכווצות לסירוגין. אם ההורים של החבר הגיעו ל-250 איש, נוסיף מהר ל-200 שלנו עוד 80, שלא יחשבו חלילה שאנחנו סוציומטים. הם הגיעו ל-150 בלבד? נצמצם את שלנו ל-120, כדי שלא יחשדו שאנחנו מזמינים את כל העולם, כולל כאלה שהיו אתנו בגן יוכבד ולא פגשנו אפילו פעם אחת מאז.
כמו בכל דבר בחיים, גם כאן מתחילים בדרישות ומסיימים בפשרות. למשפחה שכבר חיתנה ילד, קל יותר כי יש לה ניסיון ואפילו אולי רשימות מוכנות ומוכחות. לעתים קורה שאחדים מתחתנים בשנית, אז הידע עוד יותר טרי.(אנא אל תבינו אותי לא נכון: ז לא פתרון שאני ממליצה עליו!)
זכרו: לא תמיד לשתי המשפחות של האוהבים המתחתנים יש אותו מספר אורחים, משפחה בגודל שווה, אותו מעמד חברתי ואותן התחייבויות. כלל השוויון בין מספר האורחים מכל צד איננו "כלל ברזל" ולא חייב להישמר בקפדנות. אם קיימת הסכמה עקרונית כיצד לחלק את עלויות החתונה, בוודאי תימצא גם הנוסחה המתאימה לקביעת מספר האורחים מכל צד של המתחתנים.
גם לגבי המימון אין חוקים. במצב אידיאלי, כשמספר האורחים שווה והמצב הסוציו-אקונומי של משפחות המתחתנים דומה, מקובל לשאת בהוצאות החתונה שווה בשווה. אם יש הבדל גדול בין מספר האורחים של הצדדים, אפשר שכל צד ישלם עבור אורחיו. אם אין אפשרויות כלכליות מספיקות, הזוג הצעיר יכול לעזור במימון החתונה.יתכן גם שאחד מזוגות ההורים יכול להיות נדיב יותר . לחילופין, אפשר לצמצם בעלויות.
קורה לעתים שהמצב הכלכלי של הזוג הצעיר דווקא יציב, וההורים לא יכולים לקחת על עצמם התחייבויות. במקרה זה אני ממליצה לזוג לכלכל היטב את צעדיו, כדי לא להתחיל את החיים עם חובות-עתק.
לאחר שהחלטתם על מספר המוזמנים, בחרו מקום מספיק מרווח לכל אורחיכם, אבל לא גדול מדי, כדי שהאורחים לא ירגישו כ"הולכים לאיבוד". הקפידו להזמין במספר המנות
ב-% 10 פחות ממספר האורחים שאישרו את השתתפותם ממש. ההסבר לכך משעמם ? כמו כל הדברים הקשורים באחוזים ? אבל הגיוני. אם תזמינו מספר מנות כמספר המוזמנים
וחלק מהם לא יגיעו, תצטרכו לשלם על מנות שלא ניצלתם, וזה חבל.
אם אישרו לכם הגעה 300 אורחים (ומיד יבוא הסבר איך להבטיח אמת בפרסום), הזמינו רק 270 מנות,ר"ל % 10 פחות. האולם/הגן/המלון עצמו מתחייב מצדו להכין עוד % 10 רזרבה. אם יגיעו רק 270 אורחים, תשלמו עליהם. יגיעו קצת יותר? המקום יספק גם להם אוכל ואתם תשלמו בהתאם, אבל בצדק.
כיצד להבטיח ידיעה מוקדמת על מספר האורחים שיגיעו? מקובל לרשום בתחתית ההזמנה טלפונים של שני זוגות ההורים ושל בני הזוג מתחתנים, כדי שכל אורח יוכל לאשר את הגעתו למי שהזמין אותו.
בתוך עמי אני יושבת ואני יודע שאם מצלצלים שליש מהאורחים, סימן שהם מאד מחונכים? או שגם להם יש בנים שמתחתנים - או שהתחתנו- ולכן למדו את השיעור.
לכל האחרים, מקובל לצלצל כדי לוודא שקיבלו את ההזמנה. טיפ לאור המצב הכלכלי: הרבה זוגות לא מתכוונים להגיע, אבל מתביישים לספר על כך מראש. לכן, לאחר שביררתם שההזמנה הגיעה, בקשו מחברים שיצלצלו . התירוץ יכול להיות שהם רוצים לערוך רשימת הושבה סביב השולחנות . על המצלצל לשאול כמה אורחים יגיעו. אז סביר להניח שתתקבל תמונה הרבה יותר קרובה למציאות.
עוד אפשרות: נצלו את המייל. אם יש לכם כתובת של דואר אלקטרוני, ציינו אותה ליד הטלפונים שעל ההזמנה. הרבה אנשים מתביישים לצלצל כדי להודיע שלא יוכלו להגיע, אבל בדואר אלקטרוני ירגישו נוח יותר לעשות זאת. נכון שזה יותר קר מאשר שיחה, אבל זה יעיל יותר. אני נוהגת לכנות זאת בשם " המייל המייעל".
כמובן שכאשר מדובר בדודים מבוגרים, הייתי מציעה לנהוג בצורה יותר מכובדת. היות וקשה היום לגשת אישית עם הזמנה ביד, כפי שנהגו פעם, נסו לפחות לצלצל אל האורחים המבוגרים. אין לכם מושג כמה תשמח דודה אלגרה כשתשמע שהאחיינית האהובה מתחתנת! כך , במחיר של שיחת טלפון, גם תשמחו אותה וגם תגדילו את סיכויי הגעתה כדי שבתורה תשמח אתכם, המתחתנים.
אנו מאחלים לכם מזל טוב וחתונה מוצלחת.