עיצוב שולחן חג
דנה בנקי, דור שלישי למעצבות, מעצבת חנויות, למדה תולדות האמנות ועיצוב תפאורה לתיאטרון, עבדה בפריז בחנותם של איסי מייאקי וראלף לורן. בישראל עיצבה את רשת סליו, פרטנר אורנג', גולף אנד קו רשתות. מעצבת הבית של אי די דיזיין.
ממליצה על עיצוב שולחן קלאסי, עם נגיעות אישיות. מומלץ לשמור על שולחן לא עמוס מדי בדברי נוי, מכיוון שכלי ההגשה ימוקמו עליו במהלך הארוחה. המראה החגיגי ביותר הוא הצבע הלבן. רצוי להשתמש במוטיבים לבנים, כגון מפה, צלחות, מפיות, זרי פרחים קטנים. כמובן, ניתן להוסיף צבעים נוספים (לא רבים) בכדי להעשיר את מראה השולחן.
מפות- המפה תכסה לפחות חצי מרגלי השולחן.(לא מפה קצרה מידי). אם המפה הנבחרת לבנה או בהירה, הכלים יכולים להיות בכל צבע. אם המפה כהה, מומלצים כלים בהירים. למפה מעוטרת יתאימו כלים חלקים. אפשרות לראנרים לכל 2 צלחות, זו מול זו. ראנרים עם מרווחים ביניהם.
סידור הצלחות- צלחת מנה עיקרית, עליה צלחת מנה ראשונה. את צלחות המרק ניתן להניח על צלחת המנה הראשונה או להגיש מלאה בתחילת הארוחה. אפשר לשים צלחת נוספת קטנה בצד שמאל, למצה. לצלחות אפשר להוסיף תחתיות בצבע כסף או זהב.
סכו"ם- המזלג בצד שמאל(אם יש מזלג דגים, יש למקם אותו משמאל למזלג), הסכין בצד ימין. הכף מימין לסכין. לפי סדר הארוחה. הכף למרק, מזלג הדגים וכו'.
כפית ומזלג לקינוח מעל הצלחת.
כוסות- כוס יין אדום, כוס יין לבן וכוס מים. רצוי שכל הכוסות תהיינה בעלות מראה אחיד. כוס המים תעמוד בקצה הסכין, כוס יין לבן (בינוני), מימינה, כוס יין אדום, הגבוהה אחריה. מהכוס הנמוכה לכוס הגבוהה. את היין אפשר למזוג לקראף זכוכית. כמו כן, ישנם תחתיות יין, אשר מונעות כתמים על המפה.
מפיות וחבקי מפיות- החבקים עוטפים את המפיות- בד או נייר. ניתן להניח את המפיות על הצלחות או לצידן הימני. את חבקי המפיות אפשר להכין מענפים דקים מאד, וללפף אותם סביב המפיות, ולשלב עם עלי הענף. אפשר לשים על המפית המקופלת 2 סוגי פירות יבשים, כוכב אניס(תבלין), מקל קינמון או תבלינים גדולים אחרים.
אגרטלי מים- 2 אגרטלי מים לאורך השולחן. אפשר להוסיף למים קליפות לימון מאורכות, עלי נענע או לואיזה.
במרכז השולחן, לאורכו, אפשר למקם כ- 3 סידורי פרחים נמוכים. אפשר גם לקטוף פרחי מרווה או לוונדר ולמלא כ-3 אגרטלים קטנים בפרחים. לא מומלץ לשים במרכז השולחן זר גדול. (יסתיר את הסועדים).
ניתן להוסיף ליד כל צלחת מלחיה ופלפליה אישיים, עציץ תבלין אישי או מעט מקלות קינמון. את הפמוטות ניתן למקם על השולחן אך באופן שלא יסתיר לסועדים.