משרד התחבורה קבע כי שירות הסעות תלמידים קצת שונה ורגיש יותר משירותי הסעות למבוגרים. ולכן, קיימות לכך תקנות מחמירות. כמובן שכל חברת הסעות מקצועית מסוגלת לעמוד בהן ללא שום בעיה. מלבד זאת, גם למשרד החינוך יש דרישות בטיחות משירותי הסעות תלמידים. הרשויות המקומיות ובתי הספר מחויבים לדאוג לבדיקה וביצוע אכיפה כי חברת הסעות אכן עומדת בדרישות משרד התחבורה להסעת תלמידים או ילדים.
שלט בולט – ראשית כל חובה להציב שלט בולט מאחורי הרכב אשר מודיע על הסעת ילדים. זאת על מנת ליידע את הנהגים ואולי לגרום לחלקם לנהוג בזהירות יתרה ליד רכב ההסעות.
פנסי איתות – חובה על כל רכב אשר מסיע ילדים להתקין פנסי איתות מהבהבים, שתיים בצע צהוב מקדימה ושתיים בצבע אדום מאחורה. הפנסים יופעלו בעת הורדת והעלאת התלמידים אל הרכב. וזאת על מנת להזהיר את הנהגים בסביבה כי ברכב שעוצר כעת יש ילדים יוצאים או נכנסים וכן יש לנהוג בזהירות ותשומת לב למתרחש בסביבה.
רכב חדיש ותקין – משרד החינוך דורש מכל רכב הסעות וותק של 10 שנים לכל היותר. וכמובן לשמור על בטיחות מקסימאלית ולבצע בדיקה חודשית לרכבים ע"י קצין בטיחות מוסמך.
חגורות בטיחות – רכב משנת ייצור 1995 ומעלה חייב בהתקנת חגורות בטיחות אשר מיועדים לכל התלמידים עד גיל 18. החוק נכנס לתוקפו בשנת 2006 הן באוטובוסים גדולים והן במיניבוסים קטנים. משטרת התנועה הארצית בשיתוף משרד התחבורה עורכים מידי פעם בדיקות פתע לרכבי הסעות תלמידים על מנת לוודא כי ברכב אכן מותקנות חגורות בטיחות והתלמידים אכן חגורים. לנהג הסעות תלמידים אסור להתחיל בנסיעה עד שכל התלמידים יחגרו.
יציאה מדלת קדמית – באם אין מלווה מבוגר מעל גיל 18 אשר מפקח על הדלת האחורית חובה על הנהג לפתוח את הדלת הקדמית בלבד ולפקח על התנהגותם של התלמידים ביציאה מהרכב. מכאן מבינים כי אין חובה להחזיק מלווה ברכב, אלה אם כן מדובר בהסעות תלמידים נכים.
רישיון נהיגה תואם – על נהג רכב הסעות תלמידים להחזיק ברישיון נהיגה הכולל חותמת "רשאי להסיע ילדים" וכן על הנהג להוציא תעודת יושר כל 5 שנים. על חברת הסעות לעמוד בהוראות החוק למניעת העסקת עברייני מין.
במדינת ישראל אלפי מוסדות לימוד המלמדים מאות תלמידים מידי יום. חלקם במימון משרד החינוך וחלקם בתי ספר עצמאיים במימון חלקי בלבד של משרד החינוך. רבים מבתי הספר משתמשים בשירותי הסעות תלמידים על מנת להביא את התלמידים אל ספסל הלימודים.
בגלל ריבוי התאונות בשנים האחרונות בהן מעורבים תלמידים, הוחמרו תקנות הבטיחות של הסעות תלמידים. הרשויות המקומיות והמועצות האזוריות מממנות הסעות לבתי הספר הנמצאים בשטח השיפוט שלהן. אין חובה לספק הסעות לכל התלמידים אלה רק לתלמידים אשר המרחק בין ביתם למוסד החינוכי הוא מעל 3 קילומטרים. לתלמידים עד כיתה ד' מדובר במרחק של מעל 2 קילומטרים.
במקרים של התפרעויות או נזק ע"י אחד התלמידים יש ליידע את בית הספר, הרשות המקומית והורי התלמיד בדבר העבירה וניתן אף לדרוש פיצויים כספיים מהורי התלמיד על הנזק שנגרם ברכב הסעות תלמידים. אסור להוריד תלמיד מתפרע באמצע הדרך ושלא במקום היעד, אך במקרים דחופים ניתן להגיע יחד עם כל הנוסעים אל תחנת המשטרה הקרובה. המאמר אודות הסעות תלמידים בה לעזור לכם להכיר טוב יותר את דרישות וחשיבות השירות. סך הכול, מדובר כאן על חיי ילדים.