הרבה פעמים יוצאלנו ב-MLshop להיתקל במגברים שרופים, פנסים שרופים ועוד מיני ירקות. וקשהלנו להתעלם מהתחושה שעם 'חינוך' נכון, העברת הידע והנסיון הלאה, עקרונותהעבודה שלכם ישתנו לטובה עד כדי הפחתת הבעיה.
לפניכם מספר דברים שעליכםלוודא ובעזרתם תוכלו להגן על הציוד סאונד שלכם באופן יעיל יותר.
טיפ 1-כיבוי והדלקה :
כיבוי והדלקה נכונים של מערכת יכולים להוות גורם משמעותימאוד בהארכת חייו של הציוד.
לפני שמדליקים את המגברים עלינו להיותבטוחים שאין שום כבל רופף איפהשהו, או תקלה פיזית שעלולה לקפוץ פתאום. לאחרמכן (בזמן שהמגברים עדיין כבויים!) הדליקו את מעבדי הקול, המיקסרים ושארהציוד האלקטרוני. אנחנו לא מחפשים ליצור רעשי הדלקה או רעשים חשמלייםשעלולים לשרוף לנו משהו. רצוי שרק אז תדליקו את המגבר.
כיבוי - ממש כמוההדלקה רק הפוך נכבה קודם את המגברים ואז את שאר הציוד.
טיפ 2 -איפוס וקיפול :
לפני שאתם משאירים כבלים זרוקים על הרצפה, ציוד לאולפן או 'משטחעבודה' מבולגן, תחשבו על העבודה הבאה, תחשבו על אורך (ואף אורח) החיים שלהציוד. קיפול נכון יוביל לתפקוד ראוי וגם קצת נחת מבחינת הארגון שלכם.
מס'4 - הדבר הבא, אחסון :
ציוד יקר דורש הגנה יקרה. לפעמים חוסר ההגנההזאת עלול להפיל אותך. תבזבז כמה שקלים נוספים על ההשקעה הראשונית שלך -זה הכרחי.
טיפ 4 - תבדקו לאן אתם מחוברים
במידה והגעתם למקוםשבו התשתית מעט רעועה, השקעים אולי לא הכי חדשים וזה גורם לכם להעלות ספק.קרה לכם פעם שבמקום כזה חיברתם את המערכת, והמעבד התחיל לתפקד מוזר אולהעלות עשן? זרימת חשמל לא יציבה עלולה לפגוע בציוד שלכם! להבא, כך אנומציעים לפעול מראש:
ישנם מכשירים שבנויים למדוד חשמל בשקע, ותאימותלמוצרים מסויימים. מכשירים אלה זולים וחובה בכל מחסן!.
טיפ 5 -לימיטר
במידה ובמעבד שלכם לא קיימת האופציה של הגבלת עוצמת השמע, השקעהבקניית לימיטר היא הגיונית ומשתלמת.
מס' 6 - אחחח! זה חם!
שעובדיםעם נורות הלוגן או נורות חמות אחרות מומלץ לחכות שיתקררו לפני שמקפליםאותן, הסיבה לכך היא שכשהנורה חמה החומרים נוטים להיתנתק בתנועה ובפעם הבאהשתנסו היא פשוט לא תידלק..
מס' 7 - מחקר רכישה!
השאלה הראשונהשאתם צריכים לשאול את עצמיכם לפני רכישה כלשהי היא זו: 'האם אני באמת צריךאת זה?', במידה והחלטתם שכן, קחו את הזמן ללמוד על המוצר, לנסות אותוולהשוות בינו לבין אחרים, וכמובן להחליט מה יהיה שימושו, לדוגמא, נאמרועבודתכם הנוכחית מסתכמת במסיבות ביתיות שכאלה או אפילו טקסים בבתי ספר,ונתקלתם במערכת מעולה של חברת שם כלשהי. האם המטרה, שהיא העבודה, בעצםמצדיקה את האמצעים? 'האם במקום המערכת הזאת אני יכול להסתפק בשתי פרוטקים?(משגע אותי מה המילה האמיתית!!! פרוג'קטים??)', אל תפסיקו לשאול את עצמיכםשאלות כאלה שנובעות מצורך. זה עלול להניב תוצאות יותר טובות ואפילו לחסוךממכם הוצאות גבוהות...
טיפ 8 - סבלנות
תקלות פיזיות שהורסות ציודבד"כ נובעות מחוסר תשומת לב. אם יש לכם מעט זמן, תעיפו מבט מסביבכם, אלתמהרו כשהמשימה שלכם היא לוודא תקינות..
נקודה תשיעית - פרה פרה
אפילואם הכסף מפתה אל תיקחו עבודות שגדולות על המערכת שלכם מבחינה לוגיסטית אודורשות עצימות גבוהה מאוד לאורך זמן.
עבודות בסדר גודל רציני שכזהצריכות ציוד מתאים. אם אין לכם אותו אל תטפסו גבוה מדיי, זה יכול לשחוק לכםאת המערכת.
מס' 10 - המעבדה של דסקסטר
אין טעם לחרוג מהגדרותהיצרן של מוצר כלשהו. קראו היטב את החוברת המצורפת או צרו קשר עם בעל נסיון- חבל להרוס משהו שחשוב לך.
בהצלחה ביישום עשרת הנקודות הללו, אנומוצאים אותם כעזר בדיוק כמו שאתם תמצאו! כשזה נוגע לפרנסתכם - תהיו הכיבררניים שאפשר!