טיפול מילוי הקמטים משתלב במגמה כוללת הנקראת אנטי אייג'ינג, או בעברית הצערה, שכשמה כן היא – מקדשת את הנעורים ואת המראה הצעיר והרענן. אחת הדרכים היעילות ביותר להוריד שנים מהגיל ולטשטש את פגעי הזמן היא טיפול מילוי קמטים, ומכאן נובעת הפופולריות הרבה שלו. אז מהו טיפול מילוי קמטים? קמטים באזור הפנים, הידיים והמחשוף הם תולדה טבעית של הידקקות העור באזורים אלה ופגיעות הזמן ומזג האוויר. טיפולי מילוי קמטים נועדו למתוח את העור שהפך רפוי, למלא את החלל שנותר תחת הקמט ובכך למעשה 'ליישר' אותו. ניתן לבצע את הטיפול כמעט בכל גיל, והוא מיועד הן לנשים והן לגברים. הטיפולים לא מתיימרים לעצור את הזמן, ולבטח לא ימנעו את הופעתם של קמטים חדשים, אולם תחזוק קבוע של טיפול מילוי קמטים יכול בהחלט להשאיר את הפנים שלכם חלקים ורעננים יחסית.
מילוי קמטים – סוגי טיפולים
רבים טועים לחשוב כי החומר הידוע ביותר בתחום הטיפול בקמטים, בוטוקס הוא חומר מילוי קמטים, אולם למעשה מדובר בחומר שפעולתו אחרת: בוטוקס לא ממלא את הקמט ישירות אלא מגביל את תנועת השרירים, ובכך מונע את שחיקת העור ואת העמקת הקמטים שליד השריר. ישנם בשוק סוגים רבים של טיפולים שנועדו למלא קמטים, והנפוצים מכולם הם אלה שכוללים הזרקה ישירה לאזור הקמט. טיפול מילוי קמטים בהזרקה אורך כעשרים דקות בלבד, ובמהלכו מזריק הרופא תמיסה מיוחדת שנועדה למלא את הקמטים. מה שמשתנה בין טיפול לטיפול הוא הרכב החומר שממלא את המזרק, ובמידה מסוימת גם מינונו. אפשר לחלק את סוגי חומרי המילוי לשניים: חומרים קבועים וחומרים נספגים. החומרים הקבועים – סיליקון וביו אלקמיד – נפוצים פחות בתחום, בעיקר כשההזרקה היא לאזור הפנים. חומרי מילוי קמטים זמניים, לעומת זאת, הם הלהיט של עולם הרפואה האסתטית. חלק מן החומרים מגיעים ממקור טבעי, כמו שומן עצמי או קלציום; חומרים אחרים מייצרים באופן מלאכותי רכיבים שנמצאים בעור, כמו חומצה היאלורונית או קולגן. התאמת חומר מילוי קמטים תלויה ברופא ובצרכי הלקוח, ונעשית באופן אישי לאחר פגישת ייעוץ. יש לחזור על הטיפולים אחת לכמה חודשים עד שנה.
טרם הטיפול של מילוי קמטים
מילוי קמטים אינו הליך פולשני וביצועו פשוט יחסית, כך שהוא נחשב טיפול בטוח ובעל סיכונים מועטים. למרות זאת, במקרים נדירים יכולות להופיע תגובות אלרגיות לחומר המוזרק או לדקירות המחט עצמן. תגובות כאלה יתבטאו באדמומיות או בהתנפחות האזור המוזרק, שלא חולפים גם אחרי יום יומיים מיום הטיפול, בגירוד או בכאבים באזור או בתופעות לוואי אחרות. בכל הופעת תופעה חשודה שכזו מומלץ לפנות בהקדם לרופא המזריק ולהיוועץ עמו על המשך הטיפול.
מנתחים פלסטיים רבים מזהירים כי לרופאים שאינם מתמחים בכירורגיה פלסטית אין מספיק ידע ומיומנות כדי לבצע פעולה כה רגישה, החוק בישראל מאפשר לכל רופא להזריק חומרי מילוי קמטים, כך שבאופן תאורטי גם רופא משפחה, ואפילו רופא שיניים, יכולים מבחינה חוקית לבצע הזרקות לאזור הפנים אולם המנתחים הפלסטיים ממליצים להימנע מקבלת זריקות מילוי קמטים אצל רופאים כלליים.