הסרת שיער לתרנגולת
הסרת שיער לתרנגולות הוא פרי המצאה ישראלי. האם הפיתוח של המצאה זו תביא בסופו של דבר להמצאת בריות אדם ללא שיער?
בתאריך 15.02.10 הופיע לראשונה בחדשות הבוקר פרופסור כהנר עם יצור שנראה דומה לתרנגולת מכובסת בידיו ובשורה בפיו.
צוות של חוקרים בראשותו של פרופסור כהנר מהפקולטה לחקלאות שבאוניברסיטה העברית שברחובות פיתחו זן חדש של תרנגולות ללא נוצות.
היצור המסכן, שדוחה לכל הדעות, נראה שיצא ממפעל פריד, לאחר שמרטו את נוצותיו לצורך מילוי כריות ושמיכות פוך דשנות. אלמלא התרנגולת היתה זזה, היתה נראית כמו שאנו רגילים לראותה: לאחר שנפחה את נשמתה, עירומה ומונחת בקרש חיתוך שבאטליז.
אומנם הפיתוח ילד תרנגולים ותרנגולות במימדים קטנים לעומת הזן המוכר לנו כיום, אבל לא רחוק היום שיצליחו להגיע לפיתוח של עופות עבות בשר שישתלם מבחינה כלכלית למלא לנו את הצלחת.
פרופסור כהנר טוען שהפיתוח היא תולדה של התחשבות של סבל הנגרם לעופות כתוצאה מחום כביכול, האומנם ? אז מה, האם יהיה פיתוח לתרנגולות עם פרווה לחורף ? ועוד מצטדק בכך שהתרנגולת הלבנה, היא גם המצאה והיא גם פרי פיתוח ישראלי ושתרנגולת לבנה לא תמצאו בשום מדינה וכמו שהתרגלנו לצבע, נתרגל גם לעירום.
או, שמא הפיתוח הוא תולדה של רצונו של הפרופסור לתת לנו בריאות יותר טובה, מאחר שעורה של התרנגולת עם הנוצות שמן הוא ובשרה ללא הנוצות רזה הוא יותר.
למה הסרת שיער לתרנגולת ?
האמת ההגיונית היא שהיזמות החלה עקב ההשקעה הכספית המרובה במריטת הנוצות של היצור העלוב והזול על שני הרגליים, שקיבל יחס משפיל שכזה. תחשבו על הכמות העצומה והאדירה של עופות שמגדלים פה בארץ כדי לספק לנו את התיאבון. כמה קילוגרם של עוף כל משפחה ישראלית ממוצעת צורכת ועכשיו תבינו איזה חסכון גדול תביא תגלית הסרת שיער לתרנגולות לכיסם של המשווקים.
עד היום קיבתו של האדם עיכלה את בשר העוף. האם ההתעסקות במבנה הגנטי של בעלי החיים יכולה להשפיע על בני האדם, הניזונים מהם ולהפוך אותם ליצורים מוזרים ? זאת נדע רק לאחר כמה דורות שלאחר אכילת העופות חסרי הנוצות.
" דניש קוסמטיקס - להיות חלקים במיוחד "