פתיחת גני ילדים פרטיים
גני ילדים פרטיים נפתחים מדי יום, אם בעבר פתיחת גן הייתה משויכת רק לבעלות הגן שתפקדו כגננות הגן, הרי שהיום, רבים מתייחסים לפתיחת גן כעסק כלכלי, על כן, אנשי עסקים רבים משקיעים בשכירת מבנה, בעיצוב והכנת החצר לטובת הילדים, איבזור הגן והחצר בציוד תקני המותאם לגיל הילדים והתפתחותם, בשכירת צוות של גננות, מטפלות, חוגים, ולעיתים גם ביועצת חינוכית המלווה את הגן לאורך כל היום במקביל גם גננות מוסמכות פותחות לעצמן גן פרטי.
לדעתי, חשוב מאד לערוך סקר שיווקי רחב לפני פתיחת הגן.
בדקו את סביבת המגורים האם ישנם באזור משפחות צעירות? האם ברחוב או ברחובות הסמוכים ישנם עוד גנים פרטיים? מה מספרם?
בדקו את התאמת המבנה לגן הילדים, רצוי שהמבנה יהיה בית פרטי.
חשוב להקפיד שהמבנה לא יהיה במרתף, שיהיה מבנה מאורר בעל חלונות, שלא יהיו בו מדרגות, שיהיו בו מספר אסלות וכיורים בגובה הילדים, המטבח חייב להיות מרוחק מהשירותים, הקפידו שהמטבח יהיה אסתטי וגדול דיו, שחומרי הניקוי יהיו רחוקים מהישג ידם של הילדים, שחצר הגן תהיה גדולה ומרווחת ללא מכשולים, מוצלת וגדורה.
בעקבות פניות רבות שקיבלתי מגננות ואנשי עסקים המעוניינים לפתוח גן פרטי החלטתי לשתף אתכם בנושא רישיון לגן.
חוק הפיקוח על בתי הספר,משנת תשכ"ט- 1969, מגדיר "בית ספר" כ"מוסד בו מתחנכים באופן שיטתי יותר מעשרה תלמידים", הגדרת חוק זו מוחלת גם על גן ילדים, ולפיכך נקבע כי גן ילדים המחויב ברישיון ופיקוח הוא גן המונה מעל עשרה ילדים מעל גיל 3 .
ניתן להבין מחוק זה שהפותח גן ילדים ובו פחות מעשרה ילדים ומתחת לגיל 3- אינו מוגדר לפי הגדרת החוק כ"גן" ולפיכך אינו מחויב ברישיון ובפיקוח של משרד החינוך.
אך כדי לקבל רישיון לגן ילדים פרטי לילדים בני שלוש ומעלה חייבים לקבל רישיון וחוות דעת חיובית משלושה גופים, שלושת חוות הדעת מגיעות לירושלים ל"מרמנת" בהן נבדקות, במידה ונמצאו ליקויים מקבלים בעלי הגן דוח ליקויים ועליהם לתקן את הדרוש תיקון תוך פרק זמן, במידה וחוות הדעת טובות מקבל גן הילדים רישיון.
הגופים הנותנים את חוות הדעת הם :
משרד הבריאות- הבודק את מצב התאבורה של הגן, מיקום הגן, האם נמצא במרתף? האם יש חלונות? אוורור? מהם תנאי ההיגיינה? ניקיון המבנה, מצב השירותים. האם האסלות בגובה המתאים לילדים?, האם הכיורים מותאמים לגובה הילדים? האם המטבח נקי מאורגן כהלכה?האם חומרי הניקוי הרחק מהישג ידם של הילדים? מהן הארוחות המוגשות לילדים? טיבן? האם יש הקפדה על כשרות? מהם סידורי השינה? היכן הילדים ישנים? על מה? האם הסדינים נקיים?
משרד הבטיחות והגהות- בודק את מתקני הגן ומתקני החצר, בודק את מצב החשמל, האם המכשירים החשמליים בטיחותיים? האם הם מרוחקים מהילדים? האם הגז מצוי הרחק מהילדים? האם ישנם צינורות בולטים בתוך הגן ובחצר? האם יש שערים לגן ? האם הם נעולים היטב? האם ישנן דלתות זכוכית? סורגי? מדרגות, מעקה...
משרד החינוך- בודק האם מבנה הגן מתאים לילדים ולמספר הילדים? האם המרחב הפיזי של הגן מתאים לכמות הילדים?מהו היחס המספרי בין כמות הילדים למטפלות? מהי ההכשרה של הגננות, המטפלות? המפקחת בודקת את הסמכת הגננת? הגננת חייבת להיות מוסמכת בכירה, המטפלות בעלות סוג א' וב'.
המפקחת צופה בהתנהלות הגננת במרחבי הלמידה השונים בגן. האם האופי של הגננת,השפה, התנהגות מתאימה לחנך את הילדים? האם הגננת עובדת עם תוכנית עבודה ? מהם התכנים החינוכיים הנלמדים בגן? האם הסביבה החינוכית מותאמת התפתחות? האם הגן מצויד באביזרים, משחקים וציוד תקין וחינוכי.מהם החוגים המתקיימים בגן האם הם מותאמים להתפתחות הילדים?האם קיים סדר יום? כיצד הוא מנוהל ומתוכנן?מהם עבודות היצירה שהילדים מכינים? האם מתקיימות סדנאות משותפות להורים והילדים? האם יש בגן מרכזי למידה? האם הלמידה בגן משתקפת בפינות בלוחות?
פתיחת גן הינה עסק לא פשוט הדורש הרבה סבלנות, תשומת לב, חום ואהבה בהצלחה רבה לכולם, אשמח לעזור, לייעץ ולכוון ולוות בשלבים השונים בפתיחת הגן.
http://www.tammarbar.co.il/about.php