התוכנית "עיר ללא אלימות" תוספת תאוצה רבה.הצלחת התוכנית והפיכתה לאחד הנושאים המרכזיים במשרד לבטחון הפנים מובילה לעשייה מוגברת בחלק ניכר מהערים והמועצות האזוריות בארץ.האק"מ תופס חלק חשוב בתוכנית הזו.
שותפויות- האק"מ כמרכז ומתכלל את תוכנית "עיר ללא אלימות"
א. "עיר ללא אלימות" היא תכנית לאומית למאבק באלימות ובפשיעה ברשויות המקומיות אשר פועלת מתוקף החלטת ממשלה מיום 25.9.2006 ב - 12 ערים, מובלת ע"י וועדת השרים למאבק באלימות בראשות השר לביטחון הפנים.
ב. באוגוסט 2009 התקבלה החלטת ממשלה להרחיב את יישום התוכנית לרשויות נוספות בשנת 2010. בנובמבר 2009 התקבלה רשימת הערים הנוספות.
ג. תחום האכיפה מנוהל ומובל ע"י משטרת ישראל לה מוקנות סמכויות האכיפה עפ"י חוק.
ד. ההצטרפות לתוכנית והשותפות עם הרשות המקומית ונציגיה, מהווה הזדמנות ומנוף להשגת יעדי הארגון תוך איגום משאבים (אמצעים, כ"א, תשתית ומידע) .
ה. האק"מ העוסק בין יתר תפקידיו ביצירת שותפויות, נקבע על ידי המפכ"ל כרפרנט מטעם המשטרה מול הגופים השונים בראיה אינטגרטיבית, ר' אק"מ מייצג את הארגון בוועדת שרים לענייני אלימות בחברה. בסוף 2009 נקבע ע"י המפכ"ל גם כי הסמפכ"ל יעמוד בראש צוות היגוי של התוכנית.
ו. האק"מ אחראי על ריכוז כלל הפעילות בתחום האכיפה שבתכנית תוך יצירת מעגלי השותפויות, בכדי ליצור תכנית מערכתית, רב-תחומית ומורכבת, אשר מתמודדת עם כל סוגי ומצבי האלימות, הפשיעה וההתנהגות האנטי-חברתית המתרחשים בעיר, בהובלת ראש העיר ובשותפות בין כל הארגונים והמנגנונים הפועלים בעיר.