אמונות טפלות ושקריות - מה טוב בהן ? ואיך להתייחס אליהן ?
אמונות טפלות ושקריות - מה טוב בהן ? ואיך להתייחס אליהן ?
אמונה טפלה היינו כל רעיון שהאדם חושב אותו לאמיתי למרות שהוא לא כזה. ולכאורה יש כאן שאלה מעניינת והיא, אם ידיעת האמת היא אכן הטובה ביותר, אז כיצד זה שהאמונות הטפלות גורמות לאדם להרגיש טוב יותר למרות שהן שקריות ? הרי האמת אמורה להיות טובה יותר ? ובכלל, איך זה שלאמונות הטפלות יש כ"כ הרבה כוח. וכמובן שכאן אנחנו מדברים על האמונות הטפלות שגורמות לאדם להרגיש טוב, ולא על אלו שיוצרות אצלו פחדים וכיו"ב ושגורמות לו להרגיש רע.
והעניין הוא כי בכל אמונה טפלה מסתתרת אמת טובה כלשהי. היינו כי בכל אמונה טפלה יש נקודה כלשהי של אמת טובה שהאדם לא מודע אליה. לדוגמא: האדם מאמין שביום מסוים הוא יכול להצליח יותר מאשר ביום אחר. ואז באותו היום יש לאותו האדם יותר אנרגיות חיוביות מאשר ביום רגיל. הנה לנו אמונה טפלה שגורמת לאדם להרגיש טוב יותר ואפילו לפעמים אכן מספקת תוצאות. הכיצד ?
והעניין הוא שאמונה טפלה לא יכולה לעבוד במקום שבו היא מתנגשת עם המציאות. דהיינו אם יאמין האדם כי ביום כלשהו הוא יכול להצליח לעשות משהו שהוא לא באמת יכול לעשות אותו, הרי שהאמונה שלו לא תעזור לו לעשות את אותו הדבר. אלא מה ? שלפעמים האדם כן יכול לעשות משהו, אך הוא לא מודע לכך שהוא כן יכול לעשות אותו. ואז האמונה הטפלה גורמת לאדם להאמין בעצמו בדבר שהוא אמיתי גם בלי קשר לכל הרעיון של אותה האמונה. ואז על ידי האמונה הזאת, האדם בעצם מגלה את נקודת האמת הטובה שאותה הוא לא ידע.
ונבהיר: בכל אמונה טפלה יש נקודת אמת כלשהי. האמת היא טובה ואין טוב ממנה. ואילו ידע האדם את האמת כפי מה שהיא, הרי שהוא לא היה נזקק למעטפת של האמונה הטפלה כדי להאמין באותה נקודת אמת. ולפעמים אם יגלו לאדם את נקודת האמת הזאת כפי מה שהיא, הוא לא יאמין בה, אלא רק אם תהיה לה מעטפת נוספת של שקר.
לדוגמא: נניח שאדם יכול להצליח במבחן, אך הוא לא מאמין בעצמו ולא יודע את האמת על עצמו שהוא אכן יכול להצליח. מאוד יכול להיות שאם נגלה לאותו האדם שהוא יכול להצליח, הוא לא יאמין לכך למרות שזו האמת. אך אם האמת הזאת תוסתר בתוך אמונה טפלה כלשהי, כגון לדוגמא שאם הוא ימלמל משהו, הדבר הזה יגרום לו להצליח במבחן, הרי שזה יכול לגרום לכך שהוא יאמין בנקודת האמת שהוא אכן יכול להצליח במבחן, ועל ידי זה הוא אכן ייתן לעצמו את ההזדמנות להצליח במבחן.
נמצא אם כן, כי נקודת האמת שיש בכל אמונה טפלה היא זו שגורמת לאדם להרגיש טוב יותר, והיא זו שהופכת את אותה האמונה הטפלה לכאילו אמת. אם לדוגמא יצליח האדם הנ"ל במבחן אחרי אותו המלמול, הרי שהוא יכול באמת להאמין שאכן המלמול עזר לו להצליח. למרות שבאמת הוא הצליח רק בגלל שהוא האמין בכך שהוא יכול להצליח.
בקיצור, אמונות טפלות עוזרות לאדם לגלות את האמת על עצמו בכל מיני דברים. אך זה אפשרי רק אם האדם בוחן כל הזמן את נקודת האמת שיש בתוך האמונות שלו, ומנסה להבין מהו החלק האמיתי ומהי המעטפת החיצונית שדרכה מועברת אליו נקודת האמת שאותה הוא צריך לגלות.
ראה גם:
* אמונות טפלות. מה החיסרון באמונות טפלות שגורמות להרגיש טוב ?.
* אמונות טפלות. מהי נקודת האמת של אמונות טפלות שגורמות לאדם להרגיש טוב ?.
המאמר אמונות טפלות ושקריות - מה טוב בהן ? ואיך להתייחס אליהן ? - מהאתר EIP.co.il
הכנס לאתר ותהנה ללא הגבלה מעוד מאמרים על: אמונה עצמית, דעת אמת, אמת, טוב, סיפוק, רע ועוד ...