נכתב על ידי: ורד טוין
תאריך: 18/02/2013
בחזרה למאמר

הדפס את המאמר


הבנייה הירוקה היא סגנון בנייה מודרני, עכשווי שמתחיל לתפוס תאוצה ברחבי הארץ והעולם. הבניה הירוקה היא גישה מערכתית שמיושמת בשלב התכנון, בנייה ותפעול הבתים. הגישה הנל מביאה תועלת לדיירים על ידי הקטנת צריכת המשאבים ועל ידי שיפור תנאי המגורים בבתיהם. אך, בעיקר הגישה גורמת להימנעות מפגיעה במשאבים טבעיים מתכלים ובאיכות הסביבה.

להלן אפרט את המטרות של הבנייה הירוקה:

· שימור משאבים טבעיים.

· הקטנת הפגיעה בסביבה.

· הגדלת היעילות האנרגטית של הבית.

· שיפור איכות האוויר (בתוך הבית ומחוצה לו).

להשגת המטרות הללו, יש לנקוט בחלק מהאסטרטגיות הבאות: בידוד תרמי יעיל של הגג, הקירות והחלונות, תכנון יעיל וחסכוני של השטח בבית וניצולו, תכנון נבון של צורת הבית וכיוון העמדתו ל ניצול של אור טבעי, אוורור טבעי ואנרגית השמש, חיפוי אדמה וכו', מיקום הבית ותכנון הפיתוח והנוף סביבו באופן שיאפשר ניצול מרבי של מי נגר עילי להשקיה או להחדרה למי התהום, שימוש באביזרים חסכי מים ואנרגיה, מחזור פסולת, מים "אפורים" ומי ביוב וכיוצא בזה.

חשובה הצורה שבה הבית עומד. משמע, יש להעמיד את הבית כך שחזיתותיו הארוכות תפנינה לצפון ולדרום,הפעולה הזו מאפשרת ניצול פסיבי של אנרגית השמש, מה שגורם להקטנת הצריכה של אנרגיה לחימום ולתאורה. מובן, שבזמן ההעמדה חשוב לא לפגוע בצמחיה ובעצים קיימים, בפני השטח ותוך כדי הקטנת כמויות החפירה והמילוי ככל האפשר.

כמו כן, מומלץ לעטת עצים נשירים שימנעו קרינה ישירה של שמש הקיץ על חלונות וקירות אשר פונים למזרח ומערב. במקומות בהם קיימת עוצמת רוח גבוהה מכיוון מסוים בחורף, מומלץ לטעת עצים שימתנו את עצמת הרוח מכיוון זה.

בנוסף לכך חשוב לציין, שיש לתכנן מערכת איסוף ואגירה למי גשם לצורך השקיית הגינה בעונת היובש.

כך ניתן ליישם את עקרונותיה של בניה ירוקה

· התקנת מקטיני זרימה בכניסה לסוללות רחצה וראשי מקלחת, עשויה להקטין את צריכת המים ב- 40% מבלי שהמשתמשים ירגישו בכך.

· הקפדה על בידוד תרמי יעיל של צנרת המים החמים תמנע איבוד אנרגיה רב ותקטין את הוצאות חימום המים.

· שימוש במערכת חימום מים על פי דרישה, המבוססת על חימום בגז, מביאה לחסכון רב בהוצאות לחימום המים ובצריכת המים עצמה, מאחר שאין איבוד חום מדוד אגירת מים ( שאין בו צורך במערכת זו ) ואין צורך להמתין עד שיגיעו מים בדרגת החום הרצויה לנקודת הצריכה.

· התקנת מערכת צנרת דלוחין הכוללת מיכל אגירה ומשאבה עבורם תאפשר ניצולם להשקיית הדשא והגינה ותביא לחסכון רב במים.

· התקנת מסננים לחלקיקים קטנים תקטין את זיהום המים.

  • הימנעו משימוש באח הפועלת על עץ הגורמת לזיהום אווירויעילותה האנרגטית מועטה. אם אתם מעדיפים את השימוש בעץ, התקינו תנורי חימוםסגורים שיעילותם גבוהה וזיהום האוויר שהם גורמים קטן ב-70%-90% מזה של אח.
  • מערכת חימום רצפתית, המבוססת על הזרמת מים חמים בצנרתהעוברת בתוך רצפת הבטון, היא מהיעילות ביותר ומקנה הרגשת נוחות מרבית לדייריהבית.
  • יש להשתמש במתקני הסקה על גז בעלת ניצול מרבי. מתקנים בעליניצולת כזו גורמים לזיהום אוויר מופחת וצורכים כמות מועטה יותר של דלק, מאשרמתקנים רגילים.

בנוסף לכך, בצבעים לצביעת הבית יש דבקים שונים, בחומרים אלו ישנם רעלנים רבים העלולים לגרום לבעיות בריאות שונות, כדי להפחית את החשיפה לחומרים אלו יש להשתמש בצבעים ובדבקים על בסיס מים המכילים כמות מעטה ביותר של ממסיסים אורגניים נדיפים.


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר - אקדמיקס - ספריית המאמרים של ישראל - http://www.academics.co.il
http://www.academics.co.il/Articles/Article69575.aspx
בחזרה למאמר המקורי

הדפס את המאמר