נכתב על ידי: בלה בלה
תאריך: 30/01/2012
בחזרה למאמר

הדפס את המאמר


טיפים חשובים לקריין המתחיל:

אימוני כושר לקול שלך

כמו שאתם דואגים להתאמן ולהיות בכושר (או שלא...) כך גם הקול שלכם זקוק לאימון יומי קצר כדי להיות בכושר.

עניין של כ 3 דקות בבוקר, שבהם אתם עושים סולמות ומתרגלים עיצורים, אפשר אפילו לעשות את זה תוך כדי נהיגה ( יראה קצת מוזר למי שעומד לידכם ברמזור...), וזה בהחלט יספיק כדי להכין אתכם לסאשן הקריינות הראשון.

כמובן שבמסגרת הלימודים נלמד אתכם את הטכניקה, היא קלה, פשוטה ואפילו כיף לעשות אותה...

 עברית

אתם יכולים להיות השדרנים הכי מגניבים ואינטליגנטים על הסקלה, או על המסך, ברגע שעשיתם שגיאה חמורה בעברית איבדתם את כל האינטליגנציה באוזני המאזינים, ומאותו רגע אתם כבר לא אותם שדרנים מגניבים וחכמים כמו שהייתם מקודם.

מה עושים??????

אם יש לכם טקסט ,כל דבר שנראה לכם לא ברור או שאתם לא בטוחים איך אומרים אותו, אל תתעצלו ותפתחו מילון, אחרת, כמו שאמרתי, התוצאה יכולה להיות מביכה.

זה לא שמהרגע שאתם במדיה, אתם צריכים לדבר עברית גבוהה, ממש לא, אבל בכל סגנון שתבחרו, כדאי שהוא יהיה נכון.

"ארגז כלים לעברית" זה שם השיעור במסגרת הקורס, שבו תקבלו את הכלים להתמודד עם אותם שאלות של " איך אומרים את זה?" – שעור אחד,ויש לכם את הכלים כדי לדעת מה לחפש במילון.

 הקול זה לא - לא הכל

שנים אומרים לכם שיש לכם קול נפלא, למה אתם לא עושים איתו משהו?

אז זהו, זה שיש לכם קול נפלא כבר כולם יודעים,האם אתם באמת יכולים להיות מגישי תוכניות או קרייני פרסומות? זה כבר עניין של אחר.

שילוב של כשרון משחק, יכולת להיות מגוון במספר הדברים שאתם יכולים לעשות עם הקול שלכם, שמיעה טובה, ואם אפשר גם קצת אינטליגנציה... זה הבסיס להתחיל את הדרך.

לפעמים אתם אפילו לא יודעים אם יש לכם את הכשרון לכך או שאתם מספיק מגוונים בקול, נכון צריך לעבור דרך כדי לחוות את עולם הקריינות ולדעת אם זה "תפור עליכם".

כדי שלא תבזבזו את זמנכם (וכמובן גם את כספכם) אתם מגיעים אלינו לבדיקה ראשונית (אודישן), שבו אנחנו מוודאים שיש לכם איזה שהוא בסיס כדי להתחיל איתנו את המסלול, ורק אז מתחילים ללמוד את רזי המקצוע (או שלא...).

אוזניות

המראה של קריינים שמרכיבים אוזניות על 2 האוזניים הוא שכיח – טעות!

האוזן שלנו מורכבת מאוזן חיצונית (שבה אנחנו שומעים את כל הקולות בעולם, חוץ מאשר את קולינו), והאוזן הפנימית (האוזן התיכונה) שבה אנחנו שומעים את עצמנו. מי לא אמר את המשפט "זה לא הקול שלי" לאחר ששמע הקלטה של עצמו – "שיקום"!

זה מה שקורה כשאנחנו שומעים את עצמנו פעם ראשונה באוזן החיצונית, ולא באוזן הפנימית והמוכרת.

כך גם עם האוזניות, כדי לשלוט טוב יותר בקול שלכם, תנצלו במקביל את האוזן הפנימית והחיצונית, וכך תשלטו טוב יותר בקול שלכם, לכן כדאי תמיד, שאוזניה אחת תהיה מחוץ לאוזן.

   


 
אודות המחבר
המאמר הודפס מאתר - אקדמיקס - ספריית המאמרים של ישראל - http://www.academics.co.il
http://www.academics.co.il/Articles/Article48673.aspx
בחזרה למאמר המקורי

הדפס את המאמר