נכתב על ידי: אייל עידו
תאריך: 23/02/2011
בחזרה למאמר

הדפס את המאמר


בניה ירוקה - טרנד עולמי

הטרנד הנקרא בניה ירוקה הפך להיות טרנד לוהט בזמן האחרון, וזאת לאור הדאגה ההולכת וגוברת בעולם למקום שעליו אנו חיים – כדור הארץ.

עם זאת, גורמים רבים מתעלמים או כלל לא מודעים ליתרונות הנוספים שיש עבור בניה זו, בניה ירוקה, וזאת מעבר לעובדה שאנו חשים יותר הרמוניים מול הסביבה שאיתה אנחנו חיים.

בניה סביבתית מגלמת בתוכה עולם ומלואו, לא פחות, והיא כוללת בתוכה לא רק תיאוריה ותפיסת עולם, אלא גם עקרונות פרקטיים לחלוטין שאותם אנחנו יכולים ליישם בקלות יחסית.

כך, למשל, בניה ירוקה מכילה שימוש נכון באנרגית השמש אשר יכולה להיכנס דרך חלונות עיליים במבנה ולספק לנו חימום טבעי במהלך חלק מחודשי החורף והסתיו.

מה אנו יכולים להרוויח מזה?

מעבר ליתרונות הסביבתיים הברורים, קיימים יתרונות רבים לבניה ירוקה שיכולים לעודד אותנו לבנות בטכניקה זו. בניה ירוקה כוללת בתוכה שימוש נכון יותר בחומרים, אדריכלות חכמה יותר ושימוש באמצעים שונים ומגוונים על מנת לשמור על האנרגיה התרמית, לנצל בצורה חכמה יותר את מערכת החשמל וכללית להפחית משמעותית עלויות והוצאות שונות אשר עשויות להעיק על הדיירים, שותפים, משפחה או זוגות.

באמצעות בניה ירוקה אנחנו יכולים להבטיח עלויות נמוכות יותר של תפעול הבית, מעבר להוצאות שכבר נחסוך על ידי בדק בית. הדוגמא שכבר מוכרת לכולנו – שימוש באנרגיה סולארית, אשר רבים מכירים אותה בעקבות שימוש בדוד שמש, החוסך באופן מוכח מאות שקלים מדי שנה, ואולי אפילו מדי חודש.

השימוש באנרגיה סולארית במקום אנרגיה חשמלית, במיוחד לאור העלייה המשמעותית של המחירים בכל החשבונות וסוגי האנרגיה בבית, היא דבר מבורך עבור כל מי שרוצה קצת מרווח לנשימה בנושא הזה.

מה אנחנו צריכים לדעת?

כל בניה מתחילה בתכנון נכון של הבית. באמצעות תכנון נכון אנחנו יכולים להפוך את הבית לחלק מן הסביבה הטבעית, וכך לאפשר לכל מי שגר בבית להנות מהיתרונות.

חשוב מאד להתחיל בתכנון נכון של מיקום הבית, במיקום נכון ובשימוש באלמנטים שונים כמו כיווני אוויר, חלונות עיליים ואיטום של דלתות וחלונות כאמצעי להפחתה של בריחת מיזוג האוויר או ייעול של מיזוג האוויר במהלך העונות השונות.

כמו כן, במהלך הבניה כדאי להשתמש באמצעים טבעיים רבים ככל הניתן כתחליף לאנרגיה חשמלית או דלקנית – למשל שימוש באנרגיה סולארית, שימוש באנרגיית הרוח ואפילו מיחזור מים כדי להשקות את הגינה שלנו. כל אלו ועוד הם סוגי אנרגיה שרבים משתמשים בהם ביעילות, לעיתים מבלי להיות מודעים לכך.

בעקבות העלייה התלולה במחירי המים בשנים האחרונות, מיחזור של מים על מנת להשקות עציצים ואת הגינה עשוי לחסוך לנו לא רק כמויות לא מבוטלות של מים, אלא אפילו להטיב עם הצמחים שלנו – החומרים האורגניים שאנחנו שולחים ביחד עם המים שלנו (כמו שאריות מזון, למשל) עשויים להיות חומרים מזינים עבור הצמחים שלנו.

לסיכום

למרות שרבים חושבים על בניה ירוקה כעל סוג של שיגעון האופייני לאנשי טבע בלבד, למעשה זה משהו שעשוי להועיל לכולנו – באמצעות בניה ירוקה אנו מטיבים עם הסביבה, חוסכים לעצמנו משאבים, כסף וזמן רב, ומדובר על בניה חדשה ומקורית אשר בטווח הארוך משפיעה על צורת הבניה מבחינה סביבתית וכלכלית כאחד.

אודות:

חברת בדק בית פריזמה היא חברת בדק בית מן הידועות והמובילות בישראל לביצוע ביקורת ליקויי בניה. הצוות ואנשי המקצוע המובילים של פריזמה בעלי מוניטין וניסיון מקצועי של עשרות שנים בענף הבניה. שירותי הבדיקות של החברה מגוונים: בדק בית במבני ציבור, בתי עסק, בדיקת דירה, בדיקות בתים פרטיים וכן בניינים משותפים.

www.prizma-peles.com  טל. 1-700-706-001 מענה 24 שעות ביממה.


 
אודות המחבר

לאחר תקופה של שנת בדק נוהגות חברות בניה שונות לבצע בדק בית ולתקן את מרבית הדברים שהתגלו, כולל תקלות ברכיבים של הבנין, וגם אי התאמות בין הביצוע בפועל לבין התכניות והמפרט הטכני, תקנות התכנון והבניה, תקנות הגא, תקנות כיבוי האש וכיוצא בזה.
לעתים נראה על פניו שכל המרכיבים במבנה תקינים ושלמים, אך מתחת לפני השטח, תרתי משמע, מסתתרים ליקויים משמעותיים, ולעיתים אף מסוכנים. ליקויים שכאלה עלולים לצוץ במהלך הזמן וייתכן שפג תוקף האחריות שניתנה לגביהם. לכן כדאי להקדים ולהזמין בדיקת דירות מקצועית לאיתור ליקויי בניה בשלד המבנה, חיפויים, ריצוף, איטומים (גגות, מרפסות, קירות, חלונות), מערכת המים והביוב, מערכת החשמל, טיח, צבע ועוד.
חלקים אלה נבדקים בהתאם לתקנות הבניה השונות: תקנות התכנון והבניה, התקן הישראלי, תקנות הג"א, וכן התכניות והמפרט אשר מצורפים לחוזה וקובעים באילו חומרים ורכיבים הקבלן צריך להשתמש.

בדק בית פריזמה -  www.prizma-peles.com  טל. 1-700-706-001

המאמר הודפס מאתר - אקדמיקס - ספריית המאמרים של ישראל - http://www.academics.co.il
http://www.academics.co.il/Articles/Article29626.aspx
בחזרה למאמר המקורי

הדפס את המאמר