נכתב על ידי: LoadSEO - קידום אתרים
תאריך: 14/02/2010
בחזרה למאמר

הדפס את המאמר


תהליך קבלת עבודה הוא תהליך מורכב הכולל מספר שלבים. השלב הראשון הוא שלב שליחתקורות החיים , והשלב המרכזי והמשמעותי דורש התמודדות של המועמד עם ראיון עבודה.
אימון אישי להכנה ל-ראיון עבודה צריך לכלול התייחסות לקורות חיים. פילרוזנברג,יועץ קריירה בארצות הברית, מציין מדד שוב יוכל מועמד לעבודה לבדוק אתהאפקטיביות של קורות החיים שלו. להערכתו, אם המועמד מקבל כ15-20% פניות ישירותממעסיקים שמזמין אותו ל-ראיון עבודה, משמע הדבר שקורות החיים כתובים טוב, אם שיעורהתגובה עומד בין0-5% , יש לבדוק את קורות החיים ולראות מה מנוע ממעסיק לזמן אותול-ראיון עבודה.
המאפיין מועמדים הפונים אלי מועמדים להסתייע בתהליך של אימון אישי להכנה לקראת ראיונות עבודה,היא העובדה שהם כבר עברו אתהמשוכה של קורות החיים, אנו עובדים יחדיו על הימנעות מטעויות של מרואיינים בזמןראיון עבודה עצמו.

ראיון עבודה - טעויות נפוצות


תהליך ראיון עבודה הואתהליך דינמי וכך ראיון עבודה אחד לעתים לא דומה לאחר. עם זאת, ישנם מאפניים כללייםשחוזרים בכל תהליך ראיון עבודה וטעויות נפוצות שאפשר לצפותולמנוע.

דקלום תשובות מוכנות מראש
מועמדים רביםמתבלבלים בין ראיון עבודה לחקירה. סוג השיחה שמתקיים במהלך ראיון עבודה הוא דיאלוג.ישנם סוגים שונים של תשאולים . הראיון הנפוץ הוא ראיון בו המגייס ישאל שאלות ותהיהזרימה בשיחה עצמה. ראיון נוסף הוא ראיון התנהגותי שהמיקוד בו הוא בפרטים שהמראייןמבקש לדייק ולהבין לעומק אצל המרואיין. בתהליך של אימון אישי להכנה לראיון עבודה, נתמקד בסימולציות לסוגי ראיונות שונים. באופן כללי, לאורךתהליך אימון אישי כולו, כדאי לזכור שראיון אינו חקירה ועל כן רצוישהמועמד יציג שאלות ולא ימנע מכך ,ובכך יהפוך את המראייןלחוקר.

הצגת חולשה כתכונה חיובית
לשאלה של "ציין חולשהשלך", מרואיינים רבים, נותנים את התשובה - 'אני פרפקציוניסט'. רצוי לזכור שבשלב זהשל ראיון עבודה מטרת המראיין היא לבחון את ההתמודדות של המרואיין עם השאלהולא לבחון את תשובתו. על כן, במסגרת אימון אישי לראיון עבודה אני תמיד מנחה אתהמועמד לתכנן מראש את תשובתו כך שתשקף את כישוריו לצד חולשותיו ובמקביל תציגגם רצון לשיפור ואף תיתן דוגמא איך יתרחש שיפור זה.

פסיביות בזמן ראיון
אחת הטעויות הנפוצות שאני נתקלת במהלך תהליכי אימון אישי לראיוןעבודה,היא העובדה שמרואיינים אינם מכינים שאלות למראיין. הדבר עלול להעיד על חוסרעניין של המועמד בארגון ו/או בתפקיד. לפיכך במסגרת אימון אישי לקראת ראיון עבודהאני תמיד מנחה את המתאמן להכין מראש רשימה של עד 5 שאלות שאותן.

איסוף מידע
מועמדים רבים עושים עבודת הכנה טובה באשרלחיפוש מידע על הארגון שבו יערך הראיון. למרבה הצער בתהליכי אימון אישי לראיונות עבודה אני נתקלת לא אחת במועמדים שאינם עושים הכנה ראויהלעצמם וכך לא מצליחים להפגין ידע במעמד ראיון עבודה עצמו. רצוי שמועמד לעבודה המוזמן ל-ראיון עבודה, יכין לעצמו רשימה של הכישורים השונים בהם הוא ניחן, וניסיונוהמקצועי,כך שיסתייע בידו לענות מיידית ובביטחון על כל שאלה שתוצג במהלךהראיון.

זמינות
מועמדים לראיונות עבודה צריכים להקפידעל היותם זמינים ,למעט בשעת ראיון עבודה, ששם מומלץ להקפיד על כיבוי המכשיריםהניידים.

המתנה פסיבית
אחד הנושאים שבהן אני נוגעתבתהליך אימון אישי הוא שלאחר ראיון העבודה רצוי להקפיד לא להיכנסלפסיביות של המתנה. אם לא מגיעה תשובה חיובית או שלילית בתום שבוע מהראיון, ניתןלהרים טלפון למראיין בארגון או לאיש קשר אחר, ולבדוק את סטאטוס המשרה. חשוב לגרוםלארגון לא לשכוח אות המרואיין,לעתים גם אם מועמד לא התקבל למקום אחד, יכול המראייןלהמליץ עליו לארגון אחר שטרם פתח משרה לקהל רחב.


 
אודות המחבר

LoadSEO רושמת לזכותה מאות פרוייקטים מוצלחים בתחום קידום אתרים בישראל ובעולם. לרשותנו ניסיון מוצלח ומוכח בתחום SEO, ללקוחות שלנו אנו מציעים תהליך יעיל, שקוף ואמין שמטרתו היא - מינימום הוצאות ומקסימום תוצאות.

המאמר הודפס מאתר - אקדמיקס - ספריית המאמרים של ישראל - http://www.academics.co.il
http://www.academics.co.il/Articles/Article10710.aspx
בחזרה למאמר המקורי

הדפס את המאמר