1. בחיסכון ארוך טווח, תוודאו שאתם יכולים לעבור בין מסלולים
לתכניות חיסכון לתקופות ארוכות, לדוגמה תכנית חיסכון לילדים או חיסכון פנסיוני, יש חסרון אחד משמעותי – מכיוון שהן לתקופה ארוכה, הסיכון שלהן גדל. לכן, אתם רוצים לא לשים את כל הביצים בסל אחד, ולעבור בין מסלולים שונים. וודאו, לפני שאתם מתחילים לחסוך, שאתם יכולים לעשות זאת, וצרו לעצמכם תכנית קצרה שמפרטת את עדיפויות המסלולים – לדוגמה, שאם תצטרכו למשוך את החיסכון מקרן הנאמנות בו הוא מושקע, תשקיעו אותו לאחר מכן בפיקדון שקלי.
2. סכומים שמגיעים אליכם באופן חד-פעמי – הולכים ישר לחיסכון
אין צורך להסתמך רק על הפרשה מההכנסות הקבועות שלכם בתור מקור לחיסכון. הראו אחריות פיסקאלית, ובמקום להגדיל את ההוצאות לתקופה קצרה, ולאחר מכן, להסתפק בהוצאות קבועות נמוכות (מכיוון שחלק מהכסף הולך לחיסכון), השקיעו את הכסף המתקבל מפיצויים חד-פעמיים, מתנות וכו' בחיסכון שלכם. זה יקל עליכם משמעותית בתור חוסכים – כך תוודאו שהחיסכון לא הופך לעול.
3. אל תוותרו על ההזדמנות לחסוך בשלב מוקדם
מומלץ תמיד להתחיל לחסוך בשלב מוקדם יותר, בכל סוג חיסכון אישי. במיוחד בתכניות ארוכות טווח כמו תכנית חיסכון לילדים, אך זה נכון גם לשאר סוגי החיסכון. ככל שחסכתם בשלב יותר מוקדם, כך צברתם יותר ריבית על החיסכון שלכם, ולמעשה הרווחתם יותר. בנוסף לכך, חיסכון מוקדם יותר עוזר לכם להבין את חשיבותו של החיסכון בכך שהוא מלמד אתכם אחריות פיסקאלית.
4. מחשבון חיסכון יכול לחסוך לכם הרבה כסף
חשוב תמיד לבדוק את מצב החיסכון שלכם, כדי לוודא שהוא לא נמצא בסיכון או שאתם לא משלמים עמלות מיותרות. אבל יותר מכך, חשוב להמשיך לבדוק מה יהיה מצב החיסכון שלכם בעתיד. כלומר, לא מספיק רק חישוב אחד בתחילת החיסכון כדי לראות כמה יהיה שווה החיסכון בתום התקופה, אלא להמשיך להסתכל על מגמות הריבית והתשואה, ועל השינויים ביכולות ההפקדה שלכם (לחיוב או לשלילה), ולראות האם אתם מדביקים את יעדי החיסכון שלכם. כך תוכלו לדעת האם עליכם להשקיע יותר, או להשקיע פחות, אם אתם יכולים להרשות למשוך את החיסכון לפני הזמן, או להחליף מסלולים וכו'.
5. תדאגו למקסם את מספר תחנות היציאה בתכנית החיסכון שלכם
כלי מרכזי להקטנת הסיכון על החיסכון שלכם הוא הגדלת הנזילות דרך מיקסום מספר תחנות היציאה בחיסכון, כלומר הגדלה למקסימום של המועדים בהם אתם יכולים לפדות את החיסכון. בכך תוכלו להגן על עצמכם משינויים שליליים שצפויים לחיסכון שלכם. והיתרון בכך הוא שהקטנתם את הסיכון שלכם, מבלי להקטין את התשואה.