מערכת השמיעה שלנו
מערכת השמיעה שלנו נחלקת לאפרכסת שהיא האוזן החיצונית ולתעלת השמע. האפרכסת קולטת את גירויי השמע השונים, מעבירה אותם דרך תעלת השמע שיוצרת רעידות קול המועברים לחלק הפנימי אשר נקרא "שבלול" שתפקידו לתרגם את הגירויים שהתקבלו וליצור את התרגום של המסר. מערכת השמע מורכבת כמו מערכות רבות בגופנו כאשר בעת בדיקת שמיעה בוחנים האם יש פגיעה במערכת ואם כן היכן היא נמצאת. הפרעת שמיעה יכולה להיות הפרעת הולכה אשר פוגעת בהעברת הגירויים והיא יכולה להיות הפרעה עצבית אשר קשורה בהעברת המסר מהאוזן למוח. את שתי הפגיעות ניתן לאבחן באמצעות בדיקת שמיעה לילדים ולמצוא להן את הפתרון המתאים.
מתי מבצעים בדיקת שמיעה
בדיקת שמיעה לילדים מתבצעת במקרים שונים ומגוונים בהם עולה החשד כי ישנה בעיה. היום, הבדיקה הראשונה המתבצעת בתחום השמיעה נעשית עוד בבית החולים, כשהתינוק בן יומיים בלבד. במידה ועולה החשד כי התינוק הוא בעל סיכוי ללקות שמיעתית, יפנו את הוריו לביצוע מעקבים שונים. נוסף לכך, ילדים אשר אינם מגיבים על פי המצופה מהם, ילדים שאינם מדברים או ילדים אשר מראים סימנים של קושי בשמיעה, יופנו לבדיקת שמיעה. חשוב להבין כי בדיקת שמיעה לילדים נועדה להעניק להם את ההתייחסות הטובה ביותר המגיעה להם ולהקל על אורח החיים שלהם ככל שניתן. הבדיקה עצמה מתבצעת באופן אשר מתאים לפעוטות או לילדים.
ההשפעה של תוצאות הבדיקה
בדיקת שמיעה לילדים היא בדיקה אשר נועדה לשפר את חייו של הילד. ילדים אשר אינם שומעים טוב יכולים להגיב לסביבה באופן שאינו מצופה מהם. ילדים אשר אינם מצליחים לשמוע מה נאמר להם יכולים לחוות תסכול, הם מתקשים לדבר וכן יכולת הלמידה שלהם נפגעת. הבדיקה היא כמובן שלב בדרך כדי לעזור לילדים ולהתאים להם במידת הצורך את אמצעי השמיעה הנכונים להם.