אחד מהאמצעים המועדפים ביותר על הציבור הרחב לשיפור האווירה בגינת הנוי שבבית כרוך בהקמה לצד תכנון בריכות נוי. בריכות אלו מצליחות ליצור תחושה חלומית ושלווה בקרב דיירי הבית, האורחים והמבקרים בגינה. אפילו אם אתם מתגוררים בעיר רועשת וסואנת, אין ספק כי באמצעות בריכת נוי בגינה תוכלו ליהנות מרגעים פסטוראליים של ממש המהווים את ההיפוך הגמור של הרעש וההמולה המאפיינים את המגורים בערים גדולות ומרכזיות. בריכת נוי כוללת בחובה לא מעט יתרונות המתקבלים תודות לזרימת המים המהנה.
בחירת המיקום עבור בריכת הנוי בגינה
תכנון בריכות נוי יכול לשלב נחלים, דגים, צמחים מגוונים ופלגים, המצליחים להעניק תחושה של טבע אמיתי לצד אווירה כפרית אם והם הותאמו להרמוניה הכללית של הבריכה והגינה. במסגרת התכנון חשוב ראשית לבחור מקום נכון לבריכה. המיקום של בריכת הנוי בתוך הגינה נושא משמעות אדירה ומומלץ שהוא יהיה בסמוך לפינת הישיבה בגינה. כך ניתן לתרום רבות לאווירה הנעימה המלווה את הצפייה במים הזורמים ממרחק קטן במיוחד ודרך ישיבה נינוחה. לאחר מכן חשוב לוודא שמיקום הבריכה איננו חשוף לשמש ישירה.
אלו אמצעים נדרשים להימצא בסמוך לבריכת הנוי בגינה?
חשיפה ישירה לקרני השמש יכולה ליצור התפתחות של ירוקת לא רצויה המובילה להתחממות יתר של מי הבריכה וכך לא ניתנת לדגים אפשרות לשרוד. מעבר לכך מומלץ לבקש מהגנן לשתול צמחייה מסוג מסוים שתוכל לספק פתרונות הצללה לבריכה בשעות מסוימות במהלך היום. תכנון בריכות נוי מחייב בנוסף הקמה של ברז מים בסמוך לבריכה לצרכי מילוי המים, ובקרבה לנקודות חשמל לאספקה של תאורה במהלך שעות הערב. יש להימנע מבניית בריכת הנוי באזורים נמוכים כדי לא לאפשר כניסה של מי ניקוז מזהמים.
מיקום המשאבה
מלבד הבחירה במיקום של בריכת הנוי, תכנון בריכות נוי מצריך בנוסף את הגדרת המיקום של המשאבה אשר נדרשת עבור כל בריכת נוי שהיא. תפקיד המשאבה הוא להזרים את המים למפלים ולבריכה, כמו כן להוסיף חמצן למים לצורך פירוק חומרים מזיקים ומניעת התפתחות של אצות. כאן נציין ונאמר כי ניתן למנוע אצות גם בעזרת צמחים מסוימים שפולטים חמצן למים לאורך כל שעות היממה.