אחד המשפטים הידועים הוא שאין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני. הגהה או התקנה לפי אחת ההגדרות האחרות של האקדמיה ללשון העברית, היא אחת הפעולות שנכללות בתהליך הכתיבה ואחת החשובות ביותר . בשלב זה עובר הטקסט הכתוב קריאה מלאה ודקדקנית שכוללת בדיקת איתור שגיאות הקלדה טכניות, שגיאות כתיב, טעויות בפיסוק, בדקדוק ועוד. מטרתה היא להפוך את הטקסט לראוי לחשיפה.
היא אינה רלבנטית רק לטקסטים שנועדו להפצה בציבור רחב כדוגמת יצירה ספרותית, מאמרים עיתונאיים ועוד אלא גם לכאלו שנכתבים לצרכים אישיים כדוגמת עבודה אקדמית או קורות חיים.
הגהה נכונה יכולה לעשות את ההבדל בציון שיינתן על העבודה או בקבלת הזימון הנכסף לראיון עבודה משום שהיא זו שמאפשרת בסופו של דבר לבחור את המילים המתאימות, המסר שהכותב מעוניין להעביר ויכולה להשפיע על התדמית שלו בעיני הקורא.
קורות חיים של מועמד לתפקיד שמצריך יכולות כתיבה גבוהות יכולים להיפסל על הסף אם השפה בהם אינה ראויה. הציון על עבודה אקדמית עלול להיות נמוך בהרבה אם בשל משלב השפה היא לא מצליחה לשקף את הידע של הכותב.
בדומה, בעל עסק המעוניין לקדם את עצמו על ידי מאמרים ברשת האינטרנט עלול לפספס את המטרה שהציב לעצמו אם מאמרים אלו הופצו כאשר ניכרות בהם שגיאות פיסוק, כתיב ועוד. הסיבה לכך היא שהקורא עלול לקבל את הרושם שאם הפרסום נעשה ברמה ירודה אזי הוא מעיד גם על איכות המוצרים או השירותים.
הגהה איכותית תיעשה בדרך כלל על ידי בעל מקצוע המתמחה בתחום זה שעבר קורס עריכה לשונית ובעל השכלה בתחום הספרות והבלשנות של השפה העברית. בדומה, הגהה של טקסט שנועד לקהל מוגדר רצוי שתבוצע גם על ידי אדם שמזוהה גם עם התחום הרלבנטי לו. הסיבה לכך היא שהשפה בה משתמשים לכתיבה משפטית או טכנית יכולה להיות שונה מזו של טקסט ספרותי.
לקבלת פרטים נוספים אודות שירות הגהה, יש להיכנס לאתר "לאה חובל – שירותי כתיבה"