בייצור פינות אוכל מעץ קיימים חומרי גלם שונים. חומר נפוץ וקלאסי להכנת דלתות כניסה הוא העץ. בתחום עץ עבור פינות אוכל מעץ קיימים סוגים שונים של עץ:
עץ גושני, הנקרא כך בשל היותו עשוי גוש אחד מאותו עץ. העץ הגושני מתאפיין בסדקים עמוקים למדי ובמראה גס, אך הוא נחשב לחומר גלם איכותי המקנה עמידות לאורך שנים.
עץ לבוד, שהוא חומר גלם המערב לוחות עץ מעובד עם חומרים נוספים. נחשב עמיד פחות אך גם זול יותר בשימוש עבור דלתות כניסה.
שימוש נוסף עבור דלתות כניסה הוא בעץ מלא טבעי, וסוג אחר הוא הפורניר המשמש לציפוי. הוא למעשה קליפה דקה של עץ שבזכותו מקבלות פינות אוכל מעץ מראה טבעי.
שימוש נפוץ עבור דלתות כניסה הוא בעץ המהגוני שישמש לעיצובים קלאסיים.
בעיצוב דלתות כניסה האפשרויות הן רבות. בשל היותן של דלתות כניסה כה מרכזיות במראה המבנה, ניתן לגוון הן בעיצוב ובגימורים של דלתות כניסה והן בצביעתן.
העיצוב הקלאסי בגוון חום נפוץ ביותר ובזכותו מקבלות דלתות כניסה מראה פשוט, טבעי, נקי ויוקרתי.
בנושא עיצוב פינות אוכל מעץ יש לקחת בחשבון את הסגנון המועדף על בעלי הבית:
אם אוירה חמימה וביתית היא השורה במעונם, ברור שעדיף לעצב עבור בית זה דלתות כניסה בגוון בהיר ומזמין ובעיצוב ביתי. מבחינת העיצוב – יש לשקול זגוגיות משולבות בתוך הדלת הן כאלמנט ליופי והן כאפשרות לכניסת אור.
לעומת זאת, אם יושבי הבית מחפשים דלתות כניסה יוקרתיות או שהאוירה בבית היא מעט סגורה וסטרילית, מומלץ לצבוע בגוונים כהים יותר.
אם דלתות כניסה הן עבור מבנה משרדי או רשמי יותר, יש לשקול גוון כהה ואף מתכתי .
לגבי עיצוב דלתות כניסה, ישנם דגמים קלאסיים כמו קוביות לרוחב הדלת, או מלבנים מאורכים לאורכה. בעיצובים יותר ייחודיים יוכנסו אלמנטים של קשתות, זגוגיות, ויטראז'ים ואפילו פיתוחים וגילופים על גבי הדלת.
על מנת ליצור מראה אחיד של דלתות כניסה רצוי לייצר את המשקופים מאותו סוג עץ. הדבר נפוץ ביותר בעץ גושני כאשר גם הדלת וגם המשקופים מיוצרים מאותו עץ.
נושא חשוב, אם לא מהחשובים ביותר בתחום פינות אוכל מעץ הוא הבטיחות: מעל לכל חשוב שדיירי הבית ירגישו שהדלת מגינה על בטחונם האישי ועל רכושם. כאן חשוב להשקיע בפתרונות נעילה מתקדמים הן לתחושת הבטחון והן כדי לחסוך באמצעי אבטחה אחרים.